FILLING & LIPOFILLING

Bij lipofilling brengen we levend weefsel (vet) over naar een nieuwe plek waar het vastgroeit en dan een onderdeel wordt van het weefsel op die plaats. Dat klinkt simpel, maar is het allerminst.

Gewone filling bestaat meestal uit gel daar zitten zeer fijne calciumfosfaat microsferen, een lichaamseigen stof die onder meer voorkomt in onze tanden en botten dit is echter wel van tijdelijke aard. Lipofilling geeft vaak een betere resultaat. Het resultaat is permanent en omdat je met een lichaamseigen stof werkt, is het volkomen veilig.

INGREEP…

Allereerst zal er een mini-liposculptuur gedaan moeten worden om vet te 'oogsten'. Daarbij wordt een hoeveelheid van 40-50 ml vet afgenomen - ongeveer 10% van de hoeveelheid die we normaal gesproken bij liposculptuur afnemen. De belasting voor een cliënt is niet groot. Dit onderdeel van de behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Na het oogsten moet er een bewerking van het vet plaatsvinden, om het te scheiden van verdovingsvloeistof en bloed. Soms wordt het vet gecentrifugeerd, soms wordt dit op een andere wijze gedaan. Dit duurt 10 tot 20 minuten. Vervolgens wordt het geoogste vet ingebracht op de plaatsen waar het nodig is. Omdat hierbij een canule (stompe naald) van enige omvang gebruikt wordt, krijgt u een verdoving in het ontvangstgebied. Zowel de mini-liposculptuur als het inspuiten van het vet gebeurt onder lokale verdoving.

RESULTAAT…

Vetweefsel kan alleen vastgroeien indien het voldoende van zuurstof voorzien wordt om te blijven leven. Dat kan alleen als er kleine dunne tunneltjes van vet verspreid in het onderhuidse weefsel worden geplaatst. Er kan nooit een dikke klont op één plaats ingespoten worden, omdat het grootste deel daarvan door zuurstofgebrek zal afsterven. Maar hoe goed de chirurg dat ook doet, bij verplaatsing van het vet zal altijd een deel onvoldoende zuurstof ontvangen om te overleven en afsterven. Daardoor slinkt de ingebrachte hoeveelheid tot soms wel 25% van het oorspronkelijke volume. Vanwege dit gegeven Zal de arts wat overvulling geven: iets te veel vet inbrengen om het slinken (ten dele) op te vangen.

NAZORG….

Afhankelijk van de manier waarop het vetweefsel weer wordt ingebracht, zal er meer of minder zwelling van het gebied optreden. Meestal is dat na 3 dagen min of meer verdwenen en kunt u zich goed vertonen. Het resultaat is permanent en omdat je met een lichaamseigen stof werkt, is lipofilling volkomen veilig. Van vetweefsel wordt beweerd dat het veel stamcellen bevat. Dat zou verklaren waarom na lipofilling de bovenliggende huid er vaak beter uit gaat zien. Stamcellen kunnen zich namelijk ontwikkelen tot nieuwe gespecialiseerde cellen, zeker in gebieden waar door degeneratie (veroudering) veel cellen verloren zijn gegaan.

     
   
 
 
KANTOOR NEDERLAND
0031 6 41488717
KANTOOR ISTANBUL
0031 6 41488717
 
WhatsApp
0031 6 41488717
WhatsApp Europa
0031 6 41488717

 
     Copyright © 2014 Medical Center İstanbul. Tüm hakları saklıdır.