Fue-Methode
Haaronderzoek en Analyse
De Voordelen Van De FUE Techniek
Voor Wie Is Een Haartransplantatie Geschikt?
Hoeveel Grafts Kunnen In Één Sessie Worden Getransplanteerd?
Hoe Wordt De Haarlijn Bepaald?
Waarom Is het Openen Van De Huidkanaaltjes Zo Belangrijk?
FUT LITTEKEN Bedekken met FUE methode Haarimplantatie
VOORZORG U Haartransplantatie
 
 
 FUE-Methode  


Follicular Unit Extraction, FUE, is de nieuwste haartransplantatie techniek in Turkije en de rest van de wereld. Het is ook de haartransplantatie techniek waarmee wijde natuurlijkste resultaten boeken.

In tegenstelling tot de FUT methode, worden de follicular units (grafts) één voor één uit de hoofdhuid gehaald met behulp van een micromotortje met speciale ’punches’ aan de uiteinden.


FUE behoeft geen gebruik van scalpels (mes) in het donorgebied, geen hechtingen en laat geen zichtbare sporen achter in het gebied waar de haarzakjes worden uitgehaald, kaalheid wordt zo bestreden zonder dat uw dagelijks leven eronder lijdt.

Medical Center Istanbul kan gemiddeld, met de FUE techniek, per transplantatie  7.000 Follicular units (grafts) in één sessie transplanteren. Dit zijn ongeveer 21.000 haarwortels. 

Als vooraanstaande organisatie op onze markt maken wij gebruik van moderne plastische chirurgie technieken, bij haartransplantaties gebruiken wij een micromotortje met 0,6 mm ‘punches’’ aan de uiteinde. Wij zijn pioniers op het gebied van haartransplantatie, en helpen mensen met haaruitval graag bij het oplossen van hun probleem en zorgen voor een natuurlijke ‘look’.

 HAARONDERZOEK EN ANALYSE
Mensen die een haartransplantatie operatie willen ondergaan moeten eerst worden onderzocht door onze specialisten.
Gedurende dit onderzoek zal de haarstructuur in het gebied waar de transplantatie plaats zal vinden worden bekeken, alsmede de dichtheid van het haar in het donorgebied. Naar gelang de resultaten zal het benodigde aantal haarzakjes worden bepaald. Op deze manier zal het aantal haarzakjes wat getransplanteerd zal worden berekend.

Gedurende deze gezondheidscontroles zullen bestaande gezondheidsproblemen worden besproken en wordt de persoon geëvalueerd door onze specialist. Ook zullen wij de persoon in detail informeren over de haartransplantatie.

Voor een haartransplantatie ingreep wordt de structuur, dikte en dichtheid van het haar op het donorgebied geanalyseerd, alsmede de verwachtingen van het persoon. Haaruitval kan sterk van persoon tot persoon verschillen.
Het aantal te transplanteren grafts is gebaseerd op de mate van haaruitval.

Bij personen met dun of lichtkleurig haar kan de dichtheid van het resultaat minder lijken vergeleken met dat van personen met dikker of donkerder haar. Daarom voeren wij een transplantatie met meer dichtheid uit voor personen met dun of licht haar om tot een bevredigend resultaat te komen.
Al deze stappen zijn belangrijk om de ingreep tot een succes te maken. Een haartransplantatie ingreep wordt alleen uitgevoerd na deze voorbereiding.

Onze buitenlandse patiënten met interesse in een haartransplantatie kunnen terecht in ons centrum in NEDERLAND. Wij zullen u voorzien van meer gedetailleerde informatie bij ons buitenlandse centrum.
 DE VOORDELEN VAN DE FUE TECHNIEK

Na de FUE techniek kan het getransplanteerde haar direct worden geknipt tot de gewenste lengte. Er blijft geen litteken achter op het achterhoofd.
De FUE techniek heeft de voorkeur bij plaatselijke haaruitval.

Na de FUE techniek zult u een snellere herstelperiode meemaken daar er geen litteken is noch hechtingen.

Het is een geschikte techniek om littekens na verbranding en letsel te verhullen.

Het wordt ook met succes toegepast tijdens Baard, snor, wenkbrauw en wimper transplantaties.

Deze techniek wordt met succes gebruikt om de littekens van mensen die een eerdere FUT techniek haartransplantatie hebben ondergaan te verbergen.

Met de FUE techniek kan waar nodig het aantal haarzakjes vergroot worden door het oogsten van borst- en beenhaar.

 VOOR WIE IS EEN HAARTRANSPLANTATIE GESCHIKT?
Een transplantatie kan geschikt zijn voor:

Patiënten met haaruitval in een patroon meest typisch voor mannen.

Patiënten geboren met regionale kaalheid,

Na het verlies van haar in verband met operaties, ongelukken en verbranding

In het geval deze patiënten genoeg donorgebied hebben op hun achterhoofd of de rest van hun lichaam.

Haartransplantatie heeft geen leeftijdsgrens. Mensen van iedere leeftijd die aan de bovenstaande condities voldoen kunnen een haartransplantatie ondergaan.
 HOEVEEL GRAFTS KUNNEN IN ÉÉN SESSIE WORDEN GETRANSPLANTEERD?
Het aantal grafts wat in één sessie kan worden getransplanteerd ligt aan het donorgebied van een persoon. Kiest u voor Hairworldistanbul dan kunnen wij 7.000 grafts  (21.000 haren) in één sessie transplanteren (wanneer uw donorgebied toereikend is) dankzij ons team van specialisten.
- Bij het creëren van de haarlijn wordt er gelet op de algehele dichtheid van het haar, het aantal grafts wat van het donorgebied gewonnen kan worden alsmede de leeftijd van de patiënt

- De huidkanaaltjes welke worden geopend in het transplantatiegebied moeten overeenkomen met de natuurlijke structuur en groeirichting van het haar om tot een natuurlijk resultaat te komen.

Het succes van een transplantatie is recht evenredig aan de natuurlijkheid ervan. Daarom is de haarlijn de meest belangrijke factor bij haartransplantatie.
 HOE WORDT DE HAARLIJN BEPAALD?
Er wordt gelet op de omvang van de haaruitval, het aantal grafts wat van het donorgebied gewonnen kan worden alsmede de leeftijd van de patiënt

Het succes van een transplantatie is recht evenredig aan de natuurlijkheid ervan.

De huidkanaaltjes welke worden geopend in het transplantatiegebied moeten overeenkomen met de natuurlijke structuur en groeirichting van het haar

De huidkanaaltjes worden gecreëerd met kleine zijwaartse sneetjes speciaal aangepast aan uw haarzakjes en na calculatie van de diameter van uw haarzakjes alsmede de juiste diepte voor uw haarzakjes. Het openen van deze huidkanaaltjes is de belangrijkste stap tijdens de haartransplantatie.
 WAAROM IS HET OPENEN VAN DE HUIDKANAALTJES ZO BELANGRIJK?
Om de natuurlijke functie van de haarzakjes te herstellen zullen de minuscule sneetjes (kanaaltjes) waarin de haarzakjes worden geplaatst dezelfde diameter moeten zijn als de te transplanteren grafts.

De hoek van de huidkanaaltjes waarin de haarzakjes worden geplaatst moeten overeenkomen met de precieze hoek en richting van het vroegere haar.

De diameter en lengte van deze huidkanaaltjes wordt berekend naar gelang van de diameter en lengte van de haarzakjes uit het donorgebied. De instrumenten worden aangepast aan uw unieke situatie.

De hoek van de te transplanteren grafts moet worden bepaald door ervaren experts met inachtneming van de structuur van het haar en de mate van haaruitval van een persoon.
 FUT LITTEKEN BEDEKKEN MET FUE METHODE HAARIMPLANTATIE

Het is mogelijk om de littekens ontstaan door een eerder uitgevoerde haartransplantatie via de FUT techniek  en/of andere littekens, met de FUE methode te verhullen/bedekken.

De gezonde haarzakjes worden uit het donorgebied gehaald door middel van de FUE techniek en worden dan op de littekens getransplanteerd. Dit proces is iets anders dan de FUE methode gebruikt tijdens een haartransplantatie.

 BELANGRIJK VOOR UW HAARTRANSPLANTATIE (VOORZORG)
Gebruik geen aspirine, bloedverdunnende medicijnen of alcohol in de week voor de operatie.

In het geval u medicijnen neemt voor een ziekte (diabetes, hart, bloeddruk, tuberculose, etc.) zult u hierover moeten overleggen met uw dokter alvorens u de operatie ondergaat. Doe dit altijd ook in overleg met ons.

Stop met het gebruik van bloedverdunnende medicatie 7 dagen voor uw operatie. Indien u hier gebruik van maakt, neem vooral contact op met uw dokter. Doe dit altijd ook in overleg met ons.

Was uw haar en gebruik geen chemicaliën zoals gels of haarspray voor de operatie.

Eet een goed ontbijt voor de operatie.

Indien u rookt probeer zoveel mogelijk te minderen de dagen voor de operatie. Roken zal de ontwikkeling van de getransplanteerde haarzakjes afremmen en zelfs af laten sterven.

Wij willen niet dat u autorijdt net na de operatie. Indien u met eigen vervoer komt, neem iemand mee om terug te rijden.

Wij verzoeken u om een comfortabel overhemd of andere kleding met knoopjes of rits te dragen zodat het makkelijk uit te trekken is.
 BELANGRIJK NA DE HAARTRANSPLANTATIE ( NAZORG)
Neem de medicatie die wij voorschrijven na de haartransplantatie.

Na de operatie is het verstandig een hoed of ander hoofddeksel te dragen wanneer u naar buiten gaat. Dit mag echter geen strakke hoed/pet/muts zijn.

Drink geen alcohol in de periode dat u de medicatie neemt.

Het is zeldzaam, maar een zwelling kan op de 3e dag na de operatie ontstaan. Dit komt door het vocht wat in de huid is gebracht (verdoving). Om dit te voorkomen moet u als het kan 2-3 dagen op uw rug blijven liggen. Wanneer u toch moet staan, loop dan rechtop, wanneer u een boek of krant wilt lezen moet u uw hoofd niet naar voren buigen, gebruik ook regelmatig ijs op uw hoofd en drink voldoende.

Ben voorzichtig met het transplantatiegebied. Wij raden het spelen van voetbal en vechtsporten af voor 6 maanden.

Ga niet zwemmen en maak geen gebruik van een sauna en zonnebank gedurende 1 maand na de haartransplantatie.

Voorkom ten zeerste blootstelling aan de zon.