BOTOX

Botox behandeling
Botox®  (botuline toxine) is het middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botox® is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

Oorspronkelijk werd dit medicijn vooral gebruikt in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten verslappen. Maar sinds de jaren '90 wordt Botox® op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het middel was meteen populair onder topmodellen die voor hun werk rimpelloos wilden blijven. Maar inmiddels kiezen veel meer mensen voor Botox®.

Botox® werkt vooral bij mannen en vrouwen die veel hun mimische spieren gebruiken. Als het gezicht ontspannen is zullen er weinig rimpels zichtbaar zijn, maar bij praten of alleen maar ingespannen luisteren kunnen diepe rimpels in het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen zichtbaar worden. 


Bij veelvuldig lachen vormen zich kraaienpootjes naast de ogen. Botox® kan rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Het wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na ongeveer 6 maanden uitgewerkt. Botox blijft bij herhaling meestal langer effectief. Een ander probleem, dat heel goed met Botox® opgelost kan worden is overmatig transpireren. Door het middel onderhuids in de oksels te spuiten wordt de zweetproductie zo'n zes maanden geremd.

INGREEP….

Bij een inspuiting met Botox® is een verdoving niet nodig. De injectienaald die we hiervoor gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje. Er worden per behandeling zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. De huid kan na de behandeling gedurende 1 a 2 uur een beetje rood worden en zwellen. Door het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk 'lam' worden gelegd en spiertrekkingen achterwege blijven. Na de behandeling, die circa vijf tot tien minuten duurt, kan men meteen naar huis. Naarmate Botox® vaker wordt toegepast, blijft het langer effectief. Gemiddeld tot zes maanden.

NAZORG…

Na de behandeling met Botox® kan de huid rood of gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. U kunt na de behandeling dan ook direct naar huis en bent de volgende dag weer volledig toonbaar. Wel raden wij u aan om meteen na de inspuiting zoveel mogelijk het hoofd rechtop te houden. Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt waardoor andere spiergroepen ook het effect van Botox® gaan vertonen en er bijwerkingen kunnen optreden. Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de Botox® zich zo goed mogelijk in de spier en wordt de werking optimaal. Bij een Botox® behandeling is geen sprake van napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na een week is dat optimaal.

     
   
 
 
KANTOOR NEDERLAND
0031 6 41488717
KANTOOR ISTANBUL
0031 6 41488717
 
WhatsApp
0031 6 41488717
WhatsApp Europa
0031 6 41488717

 
     Copyright © 2014 Medical Center İstanbul. Tüm hakları saklıdır.