KRONEN

Wat is een kroon?
Een kroon is een kapje van metaal in combinatie met porselein of zirkonium dat precies past over een afgeslepen tand of kies.

Het kapje zit op tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en kleur weer terug. Allereerst wordt een deel van de tand of kies afgeslepen, totdat er genoeg ruimte is om een kroon of brug te maken.
Vervolgens maakt de tandarts een afdruk met een rubberachtige massa van (een gedeelte) van de kaak. In de afdruk wordt in het tandtechnisch laboratorium gips gegoten.


Dit gipsmodel wordt gebruikt om uw kroon of brug te maken. Tevens wordt er met een beetregistratie bepaald hoe de tanden en kiezen van de onder- en bovenkaak op elkaar passen. Uiteindelijk beslist u samen met de tandarts over de kleur die uw kroon of brug moet hebben.

Ter bescherming van de afgeslepen tand of kies, plaatst de tandarts voor enkele dagen een tijdelijke kroon. De tijdelijke kroon is niet berekend om harde producten mee te eten. Wees er voorzichtig mee. Als laatste stap wordt de kroon of brug gepast en in de mond vastgezet. Aan de binnenzijde van de kroon of brug wordt een snelhardend cement aangebracht. De kroon of brug wordt vervolgens op zijn plaats geschoven enstevig vastgezet.

     
   
 
 
HOLLANDA
0031 6 41488717
İSTANBUL
0031 6 41488717
 
WhatsApp
0031 6 41488717
WhatsApp Europa
0031 6 41488717

 
     Copyright © 2014 Medical Center İstanbul. Tüm hakları saklıdır.