OOG LASEREN


Ooglaserbehandeling is een behandelingsmethode die heel kort duurt en door de patiënt gemakkelijk te verdragen is. Nadat u uw meetwaarde (erkende opticien of oogarts) van uw ogen heeft doorgegeven, zullen wij bepalen of u geschikt bent voor de ingreep.

Uiteraard zal er ook een uitgebreide onderzoek door onze arts worden uitgevoerd. Er zal dan worden gekeken welke methode bij u van toepassing is. Er zijn vele methodes: Epi Lasik, Ilasik, Lasik, Intralase Lasik, Prk, Lasek. Enkele methodes zullen wij hieronder uitgebreid aan bod laten komen. Na de laserbehandeling kunt u zonder een verband de laseroperatiekamer verlaten.


LASIK OF LASEK….

Ooglaseren kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd: met LASIK of LASEK. LASIK (Laser Assisted Stromal In - situ Keratomileusis) is de meest beroemde en de meest toegepaste behandeling bij de correctie van bijziendheid. De redenen waarom Lasik zo populair is zijn de korte behandelingstijd (4 min) en de snelle herstelperiode na de operatie.

Ook hoeft u zich geen zorgen te maken, mocht u uw hoofd of ogen tijdens het laseren bewegen dan slaat de laser automatisch af. De zogenaamde "Eyetracker" volgt de bewegingen van uw oog nauwkeurig. De chirurg zal hierna uw hoofd weer in positie brengen en het proces vervolgt zich weer.

Het belangrijkste verschil tussen beide methodes is de plek waar de behandeling wordt uitgevoerd. Bij LASIK wordt er een flap gecreëerd op de voorste wand van het oog, ook wel het hoornvlies genoemd. De flap wordt opgetild, waarna de laser op de binnenste lagen van het hoornvlies wordt gericht en vervolgens wordt de flap teruggeplaatst. Bij LASEK daarentegen wordt de laser op de buitenste laag van het hoornvlies gericht om de afwijking te corrigeren. Patiënten met dunnere hoornvliezen worden doorgaans aangeraden om voor LASEK te kiezen.

Nadat een LASEK-behandeling is uitgevoerd, wordt een contactlens aangebracht die fungeert als verband en ongeveer vier dagen gedragen moet worden. Ongeveer na zeven dagen na de ingreep, zie je de gewenste resultaat. Bij de behandeling met LASIK daarentegen fungeert de flap die tijdens de ingreep is gecreëerd als een natuurlijk verband en duurt de herstel van het zicht meestal 24-48 uur. De genezing is aanzienlijk korter. LASIK kan bij een grotere reeks afwijkingen worden gebruikt dan LASEK.


     
   
 
 
KANTOOR NEDERLAND
0031 6 41488717
KANTOOR ISTANBUL
0031 6 41488717
 
WhatsApp
0031 6 41488717
WhatsApp Europa
0031 6 41488717

 
     Copyright © 2014 Medical Center İstanbul. Tüm hakları saklıdır.